jrdressyr.blogg.se

2013-02-26
15:56:54

Taggad på Ridning!

Är oerhört taggad på Ridning ikväll trots att jag väljer sist men det gör inget!

Ska försöka fixa lite film åt er från dagens ridpass!


2013-02-24
19:35:17

Hemma

Idag har jag legat hemma och endast tillfrisknat, mår mycket bättre idag . Egentligen hade jag nog kunnat vara med på kick- offen med Brus men det är nog bättre att jag blir helt frisk!
Som det ser ut nu så taggar jag till Ridning imorgon!


2013-02-23
20:32:01

Dagens uteritt
Åkte till stallet vid lunch och fodrade hästarna! Fixade allting i stallet och gick till Pernilla och Jessica i grannstallet som skulle rida lektion för samma tränare som jag rider för. Trevligt att träffa de och vi pratade en hel del om massa. Alltid lika kul! 
 
Jag fixade iordning La Venza och red ut med Angelina! Hon var pigg och ofokuserad idag. I traven och galoppen drog hon iväg snabbt och så fort jag stannade henne hoppade hon runt på stället. Hon blir så bara med sällskap ute och problemet är inte på ridbanan om man säger så. Man ska ju träna på svagheterna så därför är detta bra träning för oss. Fick väldigt bra tips av Angelina hur jag ska göra i sådana sitationer. 
 
Gjorde halter och ryggade henne två steg. I början blev hon väldigt sur och reste sig men då vet jag att jag kommit åt henne bra. Det viktiga är att hon går framåt så fort jag ryggat klart och att det blir qvickt framåt. Hon backade in i ett dike idag också, knasponnyn! Blev i alla fall väldigt nöjd med henne i slutet och när jag varit bestämd med henne. Det är inte okej att hon drar iväg med mig. 
 
Ska testa rida på mitt bridongbett imorgon och se hur hon är då med det. Blir att kapa manen imorgon också! :-)
 
/ Johanna

2013-02-23
20:04:38

Im back!
Har saknat bloggningen lite granna faktiskt! Har mycket att berätta dessutom! Kommer bara berätta det mest aktuella. Lite basic info!
 
I söndags hämtade vi hem La Venza igen! Kändes väldigt bra! Red lektion för Eva där också och mycket övergångar från skritt-galopp eftersom ridhuset var bokat så vi hade inte jättemycket tid på oss. Jag red fram för hand och sedan kom hon och hjälpte mig. Kändes superbra! Galoppen är verkligen något hon stärkt mycket. Nu har hon satt bättre ryggmuskler och halsen är väldigt biffig och fin. 
 
Nu är det dags att leta sadel, ska ringa sadelutprovare som kommer. Väldigt spännande. Hoppas på att kunna behålla mitt bruna läder till tävling! Har i princip allting i brunt nu. Alla swarovskipannband osv...
 
Börjat med slowfeedingnät just pga att vi har så dåliga hövärden i mitt stall. För högt energi och för låga proteinvärde. Ger jag för mycket hö blir det för mycket MJ. Hon går på krafft muskel och build up nu som fungerat väldigt bra. Hur som helst fungerar nätet väldigt bra eftersom det får ättiden mycket längre.
 
Har blivit uteritter hela veckan så det har varit en väldigt lugn vecka. Nu när hon varit i träning och tränats mycket har hon fått ta det något lugnare innan vi fortsätter på jobbet. Fått massa tips och hur jag ska göra med henne. Hon har varit väldigt fin och låg i formen-perfekt! 
 
Angående dieten- kan inte säga att det går dåligt precis! Fortsätter, på måndag är det 3 veckor. Igårkväll visade vågen - 5 kg och då hade jag ätit så det var ingen tom mage. Jag kämpar på, känner mig gladare och det klart det är en utmaning varje dag men jag är duktig som klarar det- får höra det varje dag. 
 
Detta var min lilla info om senaste tiden :-) /Johanna
 

2013-02-23
19:33:32

Visste ni?

Att jag för länge länge sedan körde motocross? En blå Yamaha 125cc och en ljusgrön som jag inte kom ihåg märket på.

Men saknar det iallafall och det skulle absolut inte sitta fel med att köra lite nu!

//Rebecka


2013-02-23
16:37:27

Ledsen att jag inte bloggat

Jag är ledsen att jag inte bloggat på någon dag men är hemma och är sjuk så här i början på lovet, imorgon är det kickoff med brus som jag missar vilket är för jäkla tråkigt! Men måste ta och bli frisk först. Annars är det ridning som vanligt nästa vecka och dessutom har jag anmält mig till en hoppkurs på Torsdag samt så ska jag rida islandshäst på fredag!


2013-02-20
14:47:45

Special idrott dressyr

Onsdag idag vilket betyder special idrott på Farsta. Mycket trött från gårdagen klev jag ur sängen 04.00 för att åka ut till Farsta där jag red på Svarten som vanligt. Idag stod min fokus på noll vilket gjorde att jag inte försökte i överhuvudtaget. Men övningarna gick bra så jag får vara nöjd!


2013-02-20
06:38:58

Romme Alpin

Igår var jag, Frida och Emma i Eonne och åkte skidor eftersom vi hade friluftsdag. I början var det lite rangligt eftersom jag bar så jäkla feg och inte vågade lägga trycket i skidan och åka på lite utan jag mes åkte typ hela dagen fram till de sista åken. Då åkte jag röda backarna och även i skogen i några små gupp så jäkla roligt! Längtar tills nästa skidtur, ska försöka fixa egna skidor och utrustning så man kan bli lite bättre på denna sport och åka lite oftare, skulle nog trivas som en skidtjej!

Hade i allafall en super dag med helt grymma människor!

Idag har jag fet träningsvärk i ena armen och behinneinflamation i vänstra benet men det går över någongång...


2013-02-20
06:25:48

Specialdressyren måndag

Hade som vanligt Nick.

Ibörjan red vi fram självständigt som vi brukar, han var väldigt motsträvig men gjorde en massa övergångar för att han skulle komma igång speciellt i galoppen där jag böt varv ofta. Efter en liten skrittpaus red vi upp på medellinjen och tränade på halter och övergångar ur La:3an. Han var fin speciellt i galoppen, jag har verkligen börjat hitta hans takt eftersom han blir väldigt otaktmässig speciellt i galoppen. Efter en mängd övergångar på började vi skänkelvikningar på diagonalen och där uppstod det problem. Nick drev inte med höger bak och jag fick piska på tills han började surna till och sparka samt driva med högerbak. Herregud vilken fart han fick då. I avtravningen kan jag inte säga annat än wow, han var så jäkla kort och hade en sån takt och schwung i steget så att jag i lättridningen höll på att skjutas ur sadeln. Riktigt häftig känsla att långa tunga Nick kan ridas i en sån form fick mig att ha hopp! Bästa Nick!


2013-02-19
05:56:51

Igår

Igår åkte jag till stallet så jag var där vi 4, vart dock något senare eftersom tåget inte kom när det skulle. Men till stallet kom jag och hälSade på Mickis, gjorde höpåsarna till buras och började sedan borsta och fixa fram till halv 7 få jag gick till ridhuset. Mickis började med att hjälpa mig i skritten att han inte skulle skena ifrån mig och att hela tiden ha koll på yttertygeln. Efter en mängd halter började jag trava fram honom med samma tänk att han absolut inte skulle hasta ifrån mig och hela tiden ha koll på yttertygeln. Efter lite galopp i båda varv samt lite förvändgalopp tog jag en paus för att sedan fortsätta jobba lite i traven på honom. Herregud så fin han kändes för att vara första gången jag satt på honom! Hoppas jag verkligen får sitta på honom snart igen, otrolig häst men den absolut svåraste hästen jag suttit på! Mickis får det att se så enkelt ut! Dock ska man ju aldrig tro att en häst är enkel för alla är de svåra på sitt sätt man Tambur var mycket mycket svårare en jag förväntat mig!

Efter ridningen tog jag in och fixade innan det var dags att fodra kvällen och åka hem!


2013-02-17
14:49:37

Söndag

"Fullspäckad dag" eller kanske inte, har imorse varit iväg och kollat på en grej inför framtiden, förhoppningsvis har jag lite tur!

Nu är jag i allafall påväg till BRS, ska få testa på att rida Mickis fina Tambur och hjälpa henne med stalltjänsten.

Queen på bild // Rebecka


2013-02-16
20:43:22

Ja vad skulle man göra utan alla sina underbara vänner?
Sitter här med datorn framför tv:n såhär en trevlig söndag Lördagkväll! Mycket som hänt sedan sist jag skrev här! Saker jag kanske tar upp en vacker dag.
 
Lyssnar på spotify med högsta volym framför melodifestivalen! Räknar foderstater och känner mig allmänt pluggis idag. Så mycket tankar, ganska bra tankar! Imorgon är en viktig dag för mig. Vi ska hämta hem min underbara ponny. Jag har tänkt något så otroligt mycket på situationen jag haft just nu men bestämt mig för att ta hem henne nu. Det är dags. Imorgon fm åker vi med transporten mot Ekerö. Jag ska rida där innan vi åker och sedan göra henne hemmastadd och pyssla. Något jag verkligen behöver. En heldag i stallet med lugnet. Imorgon vill jag bara njuta av söndagen och vara glad. Jag vill ha ett leende på läpparna, ett ärligt leende. Hoppas!
 
När vi är hemma med henne kommer jag pyssla en massa, frisera henne! Gå en promenad med Michaela och Maffi. 
 
Ligger efter en massa i skolan men jag får ta det som det kommer. En sak i taget och lösa allting. Skönt att ha vänner som hjälper än i vått och torrt! 
 
 

2013-02-14
17:24:28

Alla <3 dag

Är inte alls min tur dag. Morgonen började så uselt som den bara kunde med först ett växelfel på tåget efter endast 4 stationer för att byta tåg och åka 1 station för att tåget skulle gå sönder vilket resulterade i 1 timmes väntan på tåget = surt. När tåget väl kom igång väntade 2 timmars ytterligare resa ut till praktiken, var framme vid halv 9 då det bara var att sätta igång och jobba. Efter lunch red jag och Johanna på ängen där vi galopperade. Jag på Uritza och Johanna på Ci (Kee). Därefter var det dags att plocka in alla hästar och sedan dra till bussen som vi förövrigt vara nära på att missa. Väl i västerhaninge var tåget någon minut försenad och i centralen stod jag och väntade på rödalinjen i 20 min då den stod still vilket gjorde att jag var tvungen att gå 1 timme till tekniska högskolan där jag får veta att tunnelbanan dragit igång lite smått efter några minuter. Väl i tekniska missade jag roslagsbanan och sitter nu på tåget äntligen.

Får se vad som händer här näst, mina ben håller på att vika sig av utmattning och magen kurrar, skulle inte förvåna mig om roslagsbanan får ett stopp med tanke på min tur med kommunikationsförbindelser idag.


2013-02-14
05:38:24

Godmorgon

Just nu sitter jag på roslagsbanan och är på väg till praktiken, det kommer ta ungefär två timmar och 15 min innan jag är framme och jag börjar halv åtta så det känns ju bra, jag är riktigt riktigt pigg... Senare idag är det träning som gäller, vad som händer efter det återstår och se!

//Rebecka


2013-02-13
21:38:38

v.7
Veckans träningsupplägg för denna vecka har sett ut/kommer se ut på detta sett.
 
Måndag: Ridning
Tisdag: Ridning x2 (fetisdag, åt lite för mycket tårta)
Onsdag: VILA
Torsdag: Praktik Och HÅRD träning= kondition och styrka
Fredag: Hårdträning, kondition och styrka
Lördag: Medelhårdträning
Söndag: Lågträning
 
Idag fick det bli en vilodag, även fast "tränings intensiteten" inte har varit något bra både Måndag och Tisdag då jag inte har tiden till att träna på gymmet någon av dessa dagar. Men i morgon får ni ett inlägg om vad jag tränar på samt hur många set och reps jag gör.
 
Tumblr_mhx9tlsvbc1s4ehnno1_500_large

2013-02-13
07:47:56

Min första riktiga...

Igår anmälde jag mig till min första riktigt storhäst tävling. Den 1:a april startar jag hemma lokalen på Nick vilket kommer bli jäkligt roligt även fast jag kommer komma sist men vad gör det egentligen? Jag får erfarenhet och rutin!

Rebecka


2013-02-13
07:40:08

Bahir

Valde först på kvällspasset igår och tyvärr gick inte Nick med så det fick helt enkelt bli Bahir. Det gick ganska bra, tycker han blir otroligt svår i traven då han inte tar stöd i högertygel utan det blir glappkontakt. Han var väldigt pigg men lyhörd igår så det var roligt. Galoppen är ju som roligast att rida på honom då han är mest ridbar i den och man kan göra så mycket. Dock är han så sne i sidorna att han sätter en fel i sadeln då gäller det i vänster varv att rida bogen in för att få honom rakriktad och i högergalopp måste man hålla mot baken så att han inte galopperar på dubbla spår. Men igår kändes han fin även fast det är en lång bit kvar tills det är optimalt.


2013-02-13
07:25:21

Lag 4

Igår hade vi ridning med skolan som vanligt dock var det en väldigt ovanlig dag trots allt, då hela klassen var på BRS. Vi hade gymkhana där hela klassen var uppdelade i fyra lag och tävlade mot varandra samt lärarna som var i ett eget lag. Mitt lag bestod utav Emilia,Helena, Julia och Ebba. Vi var helt grymma med två helt outstanding hästar - Bönan och Pinnen. Totalt kom vi tvåa efter lärarna så det var ju bra! Efter lunch hade vi tårtbakartävling som mitt lag vann tillsammans med lag 1!


Laget: ser ni vem jag sitter på? :D

//Rebecka


2013-02-12
12:22:50

Idag...

Har jag ridit min böööööna<3


2013-02-12
07:56:25

Dressyra på Nickson

Igår vart det ett dressyrpass på Nick, är så glad att jag får rida honom även fast han har noll förutsättningar till att gå i korrekt form och springa samtidigt så är han ändå underbar. Red fram självständigt och flyttade han mycket i bogarna samt skänkelvikningar för att få honom att mjukna då han är väldigt rak i sidorna.

Man kände verkligen att han var trött från i söndags. Men det får man ta. Han kändes seg och loj i traven men i galoppen var han mer ihop och ridbar. Den förvända galoppen var super vilket var väldigt roligt.

//Rebecka


2013-02-11
17:00:12

BLOGGPAUS
Nu tar jag en bloggpaus pga vissa anledningar. Kommer nog tillbaka inom kort!
 
/Johanna

2013-02-11
14:23:00

Gör det som är bäst för mig!
-
 
 
 
 

2013-02-11
09:23:57

Utkast: Feb. 11, 2013

2013-02-11
09:13:17

Svar på tal
Fick en kommentar från Frida som undrar vad vi jag tränar utöver dieten. Precis som du säger räcker det inte bara med att äta rätt.
 
Det viktiga med dieten är att inte köra för hårt med träningen i den första fasen då man kommer bli för trött och inte klara av det. I första fasen attackfasen är det rekommenderat att promenera 20 min per dag. 
 
I cruisefasen ökas det till 30 minuter, Samanslagningsfasen är det 25 min promenad som gäller när man börjar långsamt gå tillbaka till lite kolhydrater.
 
Självklart är träning viktigt för att lyckas men det som är väldigt viktigt att tänka på är att man inte får köra för hårt heller eftersom man inte orkar så mycket när man bara äter proteiner. Vi får inte i oss energin från kolhydraterna. Bara för att det står en rekommendation betyder inte det att man inte får träna mer men det är det som är rekommenderat. Vill man ut och springa så gör man det, allting handlar om orken. Jag väljer att inte träna för hårt nu i första fasen då jag vet av erfarenhet att man inte orkar lika länge då. Viktigt att veta då att man inte är lat bara för att man håller sig till det rekommenderade!
 
Man måste också tänka på att alla är så otroligt olika! Jag körde detta under sommarlovet när jag sommarjobbade och hade mycket fysiskt arbete, ridning varje dag och cyklade några mil i veckan osv. Vissa orkar inte göra mer än promenaden varje dag. Jag klarar nog hyfsat mycket för jag känner mig inte så trött, mest taggad. Det klart man blir tröttare och tröttare men med viljan klarar man mycket. 
 
Pga en gammal skada känner jag av mycket när jag är ute och springer. Något jag märkte förra veckan kl 5 ;-) Håller mig till pw och styrka som jag trivs bra med. Cyklar hemma på en träningscykel och ska ev fixa träningskort om jag hinner. 
 
Alla är olika, svårt att veta hur man själv reagerar innan man testat dieten själv. 
 
Snart är det dags för cruisefasen! Fas II
 
 

2013-02-10
22:48:59

Ny dag imorgon

Ny dag imorgon med nya tag.

Idag har det inte varit en bra dag, eller jo jag fick sitta på bästa Nick men annars var det inget bra med dagen inprincip.

Skriver mer imorgon för nu tittar jag på vampire diaries, bästa <3

// Rebecka


2013-02-10
15:53:00

If you cant find something to live for , you best find something to die for
Bilder från förra helgen! 
 

2013-02-10
10:22:04

tankar överallt
Sitter i bilen ifrån La Venza! En kort visit jag inte änns vill beskriva med ord. Så mycket tankar och så lite ord. Våran blogg kanske borde hetat jrtraning istället för dressyr. Stunder som dessa vill jag bara skriva hur bra jag mår utav dieten men vet att det blir så tjatigt.

Har övningskört lite nu också. Funderar på att köra lite innan jag ska till Hannah men känner att jag kanske borde avstå pga hur jag känner just nu. Varför går vi människor inte i ide?



2013-02-10
00:10:11

Fullspäckad
Imorgon om 8 timmar kommer jag bege mig ut till La Venza med mamma. Får se om jag kanske övningskör en bit också. Kommer fixa med foder där och gosa en massa. Kanske blir en ridlektion också om vi hinner. Vi får se.
 
Hemma vid 12 och då beger det sig till Hannah och vidare ut mot nynäshamn för att åka till Dolly. Hannah ska hoppa så jag ska kolla in någon bra övning vi kör på. Blir väldigt roligt då jag såg de senast i våras på en pay and jump. Passar min söndag hur som helst.
 
Direkt från stallet till insläppet i mitt stall. Blir en lång dag för mig. Många tankar som ska tänkas igenom. Plugga på kvällen inför en debatt vi har på måndag. Ska debattera för moderaterna...vetintevadjagskaprataomhejdå!
 

2013-02-09
23:51:49

You Only Live Once - this is my life!
Finns så otroligt mycket att säga, så mycket att det inte änns finns ord. Varje dag som går kämpar jag vidare. Alltid saker ivägen. Det har alltid varit något. Så mycket med skolan, stallet och mina intressen. Det har alltid funnits så mycket som sabbat. När allting sabbats och man inte orkar mer hittar man genvägar till något som känns bättre. 
 
Det klart det finns saker som får en må bättre för stunden, inbillningar kanske det kallas. Ja jag vet det men jag bryr mig inte alls om det. My life och jag försöker för stunden hitta det som får mig glad. Jag låter mig själv göra det jag vill helt enkelt. Har jag ingen lust med skolan så lägger jag den åt sidan. Något som känts bra för stunden.
 
Jag vet helt klart att jag gjort fel val i livet. Börjat med vanor som inte är bra men det har i alla fall inte fått mig må sämre- huvudsaken! Allting har fått sig en vändning och det är också en stor bit på vägen. Nu när jag börjat träna och ta tag i min hälsa upptäcker man såklart hur vissa saker fått en dålig effekt på träning och kondition. Allting löser sig och allting kan få en vändning!
 
 
 

2013-02-09
22:25:22

Nytt motto

Bloggen är full av inspiration av träning både från mig och Johanna. Tycker Johanna är så duktig som håller igång med sin diet som även jag försökte mig på en sista gång men tyvärr hoppade av då jag kände att den inte riktigt passade mig eftersom jag vart väldigt trött och hängig då jag vill träna och bygga feta muskler. Men ett stort tack till Johanna som peppat mig hela veckan!

Men jag hoppas bloggen kommer fortsätta hållas igång med mycket träning både av häst och ryttare för att få ut så mycket som möjligt för mig och Johanna samt att ni får något tips då och då kanske? Jag kommer nog främst skriva om min väg till att bli väldigt fitness och min ridutveckling.

Mitt nya tränings motto är i vilket fall:


2013-02-09
22:14:00

Klagomål lönar sig!
Som jag skrev för ett tag sedan var jag inte alls nöjd med tandblekningskitet! mejlade de och fick ett snabbt svar med jättebra bemötande som jag verkligen inte väntat mig. Fick bra tips på hur man kan förbättra resultatet och det var bra tips som kan ha fått resultatet dåligt. 
 
Vet inte om jag ska tro på det där följdreglerna man inte ska göra efter blekning. Det står bara att man inte ska äta närmsta timmarna, inte dricka färgad dryck som missfärgar tex rödvin. Står inte så mycket mer man inte får göra så jag kör väl på precis som vanligt antar jag. Kanske ska mejla de och fråga först.
 
Har haft skenan i 15 min idag med de tips jag fick, vet inte om jag kanske inbillade mig lite resultat. Ska köra varje dag nu i alla fall och se. 
 
På tal om lite småfix har jag börjat med ögonfransserum nu, fick det av Rebecka som redan hade en till hemma- supersnällt! Missade att sätta på det igår så jag ska fixa det nu!
 
 
 
Har jag kanske för höga förväntningar?

2013-02-09
21:57:55

Rent spontant
Jag älskar att spurta så snabbt så man knappt orkar andas! Älskar att bara springa det snabbaste jag kan, såklart på ett bra underlag! Jag ÄLSKAR att springa 60 m det snabbaste man kan. Har nog ganska bra steg för det där då jag springer med stora kliv. Är som en häst som bara vill skena på en äng, det är verkligen något jag gillar.
 
Eftersom jag försöker hitta de bästa träningssätten för mig att träna på har jag hittat det nu. Jag kan inte springa pga skada och med tanke på att jag inte har bra förutsättningar för det går det fetbort. PW fungerar utmärkt för mig då jag kan ta stora kliv när jag går- om jag bara vill. Med viljan går allting, likaväl som att allting löser sig. Något jag försöker intala mig själv. Jag skulle klara att springa långt bara jag hade viljan. 
 
Helst av allt önskar jag väl att jag vore bäst i världen på 60 meter, det hade varit något! Önskar ofta hur gärna jag haft en gren jag var riktigt bra på. Bäst helst enkelt! 
 
Ska försöka ta tid på när jag springer 60 meter och sedan jobba för att bli snabbare och snabbare- bara för kul och se om man utvecklats något i snabbhet. Jag menar har man blivit snabbare och snabbare betyder ju det att man blivit bättre och tränat rätt. Intressant tanke.
 

2013-02-09
17:04:59

En vanlig dag för mig i matväg!
Morgon

3 st stekta ägg/ äggröra med kryddor och lite strimlad skinka.

Lunch

Köttfärsbiffar med 2 ägg. 
 
Mellanmål

1 kesella kvarg 1%
 
Middag
 
Köttfärsbiffar alt köttbit
 
Blir jag sugen på något eller hungrig äter jag kvarg eller ägg. Är sällan hungrid- snarare tvärtom! 
 
 
 
 

2013-02-09
16:48:39

Proteindieten!
Har precis bakat kakor- enligt dukan dieten! Var otroligt sötsugen men så fort kakorna var klara och jag smakade en försvann allting. Kanske för att de var äckliga?


Kämpat på i 6 dagar nu. Funderat på att köra i en vecka men får se om jag kanske orkar med 10 dagar istället. Vill ju köra på så länge jag orkar. Har klarat av allting utan fusk. Om jag kommer ihåg rätt var det jävligt tufft förra gången jag körde detta. Trots det gick jag ner 10 kg som jag än idag inte gått upp. En bit på vägen i alla fall. Tror det viktigaste är att inte väga sig för ofta heller, om man inser att man inte går ner snabbt tappar man tålamodet och ger upp. Jag vet av erfarenhet att minsta lilla fusk kan sabba allt.
 
Började förra gången med att jag smakade en  tsk hjortronsylt som blev mer och mer för varje dag. Mådde väldigt dåligt för mitt fusk men försökte komma tillbaka till det stränga reglerna. Kommer ihåg en dag på sommarjobbet det bjöds på smarriga mackor och fika- nej jag avstod. Jag har suttit på middag med en bit oxfilé när min släkt suttit med grönsaker, såser och framförallt efterätter som jag bara kunnat sitta och glädja mig åt att de fick äta det. Jag kände mig så stark för att orka- dagen allting brast var när vi på sista jobbdagen blev bjudna på morotskaka, hur saftig som helst. Jag åt en tsk och kommer ihåg hur arg jag var på mig själv efter det. Där brast det.
 
Idag sitter jag här mätt och belåten efter 3 ägg och några biffar jag lämnat kvar på tallriken av mätthet. Jag och min ramlösaflaska mot världen. Vatten är så otroligt viktigt har jag märkt. Från att dricka ett juiceglas på morgonen och dricka lite ramlösa när jag kommer hem till att dricka minst 1,5 liter per dag. När man är hungrig dricker man vatten och sedan är det borta.
 
Jag är pigg trots detta, min trötthet och orklöshet beror inte på dieten som många kanske tror. Ja jag har druckit red bull några gånger under dieten som många kanske anser som fusk, det är ju trots allt socker? Ja men jag har druckit sugarfree då sötningsmedel är okej i dieten. Sötningsmedel i kakor och liknande är tydligen tillåtet. Visst är det inte bra att dricka red bull men jag har beslutat att det är okej för min del. Resten är jag väldigt sträng med. Skulle inte äta en godisbit för 1000 kr som det ser ut nu. Jag är så pepp och taggad för detta så det finns inte. Den dagen jag ger upp, ja den dagen kommer jag gråta till sömns! Jag kommer bli så otroligt besviken på mig själv. 
 
Ska bli mer och mer målmedveten och ha krav på mig själv. Livet blir så mycket enklare. Ska kolla med mamma om jag inte kan få belöning för det jag gör. När jag nått vissa delmål vet jag att jag blir mer motiverad till att forsätta och jobba dit. En klocka vore ju inte fel!
 

2013-02-09
16:14:03

Precis hemkommen

Är precis hemkommen från handledarutbildningen i Sollentuna, den var riktigt långtråkig och den var mest inriktad för handledarna...

Men nu är det runt 2-3 timmar fram tills middagen så funderar på om jag ska gå ut och dra en härlig runda i skogen? Har inte tränat så bra den här veckan ju så man får nog passa på när det finns en ledig minut över.


2013-02-09
15:21:58

Det löser sig kompis!
Fick mitt körtillstånd i torsdags! Blev ut och köra direkt! Började lite på gatan fram och tillbaka till vändplan. Blev köring i trafiken bland rödljus och mycket bra träning.
 
Dag 2- Trafikkörning, backa in på grannens uppfart. Körde mer i trafiken och tränade på att starta i uppförsbacke. Vill bara ha rutin i min körning nu och mitt mål är nu kortsiktigt att behärska köringen så bra att jag kan börja köra till stallet. 
 
Dag 3- Övningskörde när jag kom hem från skolan och körde hem Hannah! Träning med ett snäpp svårare med lite större väg. Körde sedan runt i en timme bland massa vägar, fick testa på en bit på stora vägen och sedan körde jag till macken eftersom min pappa behövde byta lampor på bilen. Parkerade in på parkering, backade ut osv. 
 
Idag blir det mer träning, får se om det blir köring med Mamma då. Känner att det finns risk för lite tjaffs då min mamma alltid ska vara så rädd! "Oj akta nu det där" osv. Pappa är lite mer, jaja det löser sig. Det passar mig mycket bättre- Det löser sig alltid! (nästan)
 
Bild: Wohoo!
 
 

2013-02-09
15:10:50

Veckans helhet
أنا بدأت أشعر أنني لا يمكن الحفاظ على واجهة أكثر من ذلك، وأنني يمكن أن يبدأ إلا من خلال أن تظهر. وأتمنى لو أعرف ما هو الخطأ
 
Vet att även jag har varit borta från bloggen några dagar, anledningen har varit att jag faktiskt behövt en vila ifrån allt.
 
 Tisdagen började med att vakna och hoppa ur sängen 05.00- ut och spring! sa alarmet. Trött tvingade jag i mig äcklig frukost. Åkte till stallet och det var markarbete precis som Rebecka skrev. Väldigt missnöjd och jag hade bara lust att hoppa av och gå ut ledandes med Jum Jum. Förväntade mig för mycket men jag är så trött på att allting ska drabba ridningen också. Stannade kvar på botkyrka och tog det lugnt med mycket skratt- något jag behövde. Hem och sova.
 
Onsdagen åkte jag till specialdressyren på morgonen, fick rida min älskade Leo! Gick hur bra som helst. Det bästa passet hitills på farsta. Takt, Lösgjordhet, Kontakt, Schwung- check! Vi började verkligen där vi slutade förra veckan och jag fick mycket bra beröm av Astrid. Ska verkligen fortsätta rida honom nu så länge som möjligt. Lär mig otroligt mycket på honom. Jobbade med tempoväxlingarna med honom och att öka traven några steg, ta tillbaka- öka osv! I slutet gjorde vi en pang bom övning. Galopp, halt, galopp, skritt, trav, skritt..... allting på en gång. Där såg vi verkligen på hästarna vilka som var med i svängarna och vilka som inte var det. Även om vilka ryttare som hängde med :-) Jag är så otroligt nöjd. 
 
Torsdagen är en praktikdag! Rebecka var sjuk och även Sophia som också praktiserar där. Mockade och fixade stallet tillsammans med Anna som har stallet. Vi gjorde oss klara för löshoppning som genomfördes med unghästarna. Otroligt duktiga allihopa och vissa bättre än andra. Småfixade mer i stallet och sedan bar det hemåt. Trött och sliten. Somnade tidigt....värt! 
 
Upp tidigt för morgonutsläpp igår fredags! Mysigt! Kom hem och tvekade på att gå till skolan idag eftersom jag hade två redovisningar. Kämpade dit och fick snabbt besked att första redovisningen var inställd. Likaså den andra då två gruppmedlemar var sjuka så vi skjöt upp den till nästa vecka. Skoldagen rullade på, blev utslängd från första lektionen.....
 
Foton från veckan!
 
 

2013-02-08
22:38:22

Det kanske är dags för mig att blogga?

Jag har varit väldigt inaktiv den senaste veckan då jag har flyttat till Åkersberga. Förra söndagen var jag med ut till Ekerö och hälsade på La Venza, kul men kallt. Senare under söndagen flyttade jag till åkersberga vilket gjorde att det blev en väldigt sen kväll.

I måndags var det som vanligt skola och därefter ridning, som jag hoppats på red jag på absolut bästa Nick. Vi red program delar ur LA:3 inför lokalen. Galoppen som jag tycker är svårast att rida på Nick var riktigt bra då han är väldigt stel i rygg och bakbenen samt är väldigt lång i kroppen så blir inte galoppen taktmässig om han inte är riktigt kort och ihop. Men i måndags kändes han super och förvändgalopp och galopp"öppnor" var inte något som stod i vår väg. Dock behöver jag tänka på att inte ställa honom för mycket utåt i den förvända galoppen.

Efter ridningen åkte jag hem till Johanna där jag övernattade tills på Tisdagen.

I Tisdags åkte vi till Brs på morgonen med vetskapen om att Annica var sjuk, ändå gick allt riktigt bra och vi red markarbete för Helena, jag red på Bahir. Jag tycker det kändes väldigt bra, hittade honom jämnare i båda sidor, vi red en övning där vi skulle rida upp längst mitten av långsidan och rida en väldigt snäv sväng med hästarna balanserade. Jag behövde tänka mycket på att samla upp honom och verkligen ställa igenom med koll på yttersidan. Efter ett par travbommar skulle det ridas skänkelvikningar in till medellinjen och ut till fyrkantsspåret igen. Dock svarade han riktigt dåligt för sidförande, med lite hjälp Red jag igenom det och med lite protester och sparkar blev han riktigt fin och på allerten. Härlig känsla.

På kvällen var det vanlig hoppning på Nick, Gud så nöjd jag är. Sista rundan var nick så framme att jag var tvungen att ta tillbaka honom vilket inte händer ofta. Det såg visserligen inte snyggt ut men det var bra för att vara Nick då vi hoppade 80/90 och jag fick en hel del creed för hur mycket jag hade utvecklats inom hoppningen.

På onsdagen var det ännu en tidig morgon då det var dags för special idrott ute på Farsta. Fick min älskade Svarten. Vi red mycket längst fyrkanten och hörnpasseringarna där vi fokuserade på att vi hela tiden skulle ha hästarna på yttertygeln och utvecklade det sedan hela tiden. Idag var han mycket mer framme för skänklarna när jag väl hade bestämt mig. Dessutom fick jag en helt annan känsla i handen då han var så jäkla mjuk och lätt. Vi avslutade lektionen med snabba övergångar vilket gick super. När vi var klara ställde jag in en super svettig svart häst i boxen. Skulle kunna köpa hästen <3 tillbaka in till skolan sen för de sista lektionerna och rörde mig sedan hemåt för att träna och plugga.

Torsdag blev en hemma dag då jag endast sovit i ynka 2 timmar vilket gjorde att det inte kändes speciellt lockande att åka den 2 timmar långa vägen till praktiken och slita ut mig. Dessutom hade jag feber troligen för att jag var så trött och ätit lite dåligt.

Idag har jag varit i skolan och gjort ett prov egentligen skulle jag gjort två till vilka blev framskjutna. Åkte efter skolan hem till pappa och bara tog det lugnt.

Imorgon ska jag gå handledarkurs så jag får övnings köra och efter det ska jag hem och träna.

På söndag taggas det till Stockholmscups match mot sorunda på Nick!

//Rebecka


2013-02-07
15:10:42

Gissa hästen

Tror många ser vem det är men gissa på ändå :)

//Rebecka


2013-02-06
15:30:58

Rebecka
Jag bloggar senare, har haft fullt upp den senaste tiden med flytt, ridning och övernattning utan dator.
Men berättar mer om ridpassen senare.
 
 

2013-02-04
21:54:28

Okej här kommer jag igen.....
Nu har jag nog verkligen slagit i huvudet.... Bestämt mig för att vakna 05.00 imorgon för att hinna gå ut och springa innan botkyrka. Ringde Becka innan hon kom till mig att jag ville springa nu innan top model men Becka hade ju ridit nu på kvällen så hon var inte så taggad inför det. Bestämmer nu då utan henne att jag drar med oss på en tur imorgon istället! - suprise!!!
 
Blev väldigt taggad på att gå ut och springa nu på kvällen idag trots allt men ser inte någon tid för det riktigt. Ska jag upp tidigt imorgon så måste vi ju lägga oss i tid också.... suck! Aja jag tar en tur på träningscykeln istället. Alltid något! Man kan ju faktiskt motionera till top model! Ska faktiskt laga mat inför imorgon också (tro det eller ej, jag kan tydligen laga mat) 
 
Nu- på träningscykeln!

2013-02-04
20:23:18

Fitness life!
Ja idag är snart denna måndag slut, skönt! Tror jag är på bättre humör imorgon när vi har ridning med botkyrka...hoppas jag! Skoldagen rullade på och jag fick inget gjort som vanligt. Satt sista lektionen och bara snackade med Frida och mentorn i  45 min och han glömde nog bort att vi hade lektion. Kul tyckte vi som missade den! Åkte bussen hem, hatar bussar med massa människor på!
 
Usch vad jag softar sönder mina dagar känner jag verkligen. Kom på tanken att stanna kvar i liljeholmen och fika eller något med någon kompis men då kom jag på att jag inte får fika heller...dieten påminner! Ang dieten har det väl gått okej idag. Ätit ägg till frukost, 2 skyr under dagen, 100 g kycklingtärningar, några gram renchips (torkat renkött) och när jag kom hem var jag så otroligt hungrig så jag åt ägg. Nu har jag ätit lite kyckling så nu har jag ätit klart för dagen. I början av dagen var jag inte alls sugen på mat vilket är bra men det är efter skoldagen man är trött och död som man känner hungern. Ja hur man nu kan bli trött av det lilla jag gör i skolan. Jaja skolan rullar på som vanligt och jag har väl tagit ganska lungt med det nu efter de intensiva helgpluggen som blivit. Jag har faktiskt otroligt mycket annat att tänka på just nu så att det har hamnat på sidan.
 
Nu ska jag fixa iordning mitt rum för att Becka kommer till mig ikväll och så åker vi tillsammans till botkyrka imorgon. Vi ska väl kolla på top model och tänka igenom våra mål. Då kan vi skriva våra mål här ikväll och skriva mer utförligt om dieten. Becka ska hjälpa mig med ett läxförhör vi hade på biologin idag. Vi hade läxförhör men eftersom jag och flera andra inte pluggat inför det valde vi att lämna lektionen istället. Nu fick jag det som hemläxa och får dessutom hjälp med den!
 
Nu kom grannarna hit med semlor från deras café!!!!!! FML
 
 
 

2013-02-03
22:31:33

godkväll
Jag lyckas inte bli av med min huvudvärk. Man märker att jag har för mycket att tänka på just nu. Alldeles för mycket för att dela med mig utav tyvärr. Hatar själv när folk skriver på bloggar massa hemlisar man ändå inte vill berätta om. Anledningen till varför jag skrev det är just om ni undrar varför jag har frånvaro från bloggen. Har inte varit en så bra dag nämligen. 
 
På dagens början var jag på ett väldigt bra humör och var världens lyckligaste. Jag och Becka hade en lång pratstund på bussen. Eftersom vi var lite tidiga fick vi vänta på bussen så vi gick in på en konsumaffär. Vi båda gick runt i affären och båda visste nog inte vad vi ville köpa. Vi kom in på prat om sötsaker och hur onyttigt det är och att det är lätt att man köper någon liten chokladbit efter att man haft en jobbig och effektiv stalldag. Hur onyttigt som helst och väldigt onödigt fast det känns bra för stunden.
 
Hur som helst ska både jag och Becka starta ett nytt liv, för min del blir det alltså med mål att gå ner massa kilo. Becka vill ha magrutor ;-) Kan skriva mer imorgon men vi ska köra på dukandieten och inte äta några sötsaker. 
 
Just nu sitter både jag och Becka och kollar resor, får hoppas på en sistaminuten med några tjejor! Hörs imorgon!
 
 
 

2013-02-03
09:55:46

Mot larven!
Godmorning! Nu ska jag snart åka ut till La Venza med Beckis! Jag ska rida i ridhuset så det kommer bli massa bilder! Jag är så taggad! Jag är dessutom så otroligt ridsugen och med tanke på att jag inte ridit ordentligt på fler månader får jag väl erkänna att jag inte riktigt kommer ihåg hur hon är att rida- hihi! Nu har hon ju ridits och tränats dessutom så hon kommer vara en helt annan häst än vad jag är van vid. Nu börjar jag nästan bli lite nervös! Kommer sitta på en buss i 1 timme så det kommer bli massa snack med Beckis, love it!
 
När vi kommer hem blir det en bildbomb ikväll och sedan har jag ett inlägg att skriva om planer jag har framöver!
 
See you!

2013-02-02
22:38:34

skitprodukt
Köpte tandblekning för hemmabruk för några månader sedan. Skulle räcka till 10-15 behandlingar. Har använt den typ 8 gånger och det har inte hänt ett skit. Dessutom har de nöjdhetsgaranti så jag ska ta fram min jävliga sida och kräva tillbaka dessa hundralappar så jag kan köpa något annat för det istället.... slöseri! 
 
Har nästan blivit värre, tydligen är det vissa saker som försämrar resultatet om man inte har upphåll med det i två veckor. Tex ska man inte äta vissa saker, inte röka osv. Om man gör det blir det inget resultat eller i värsta fall kan det bli sämre...Good feeling! Oupsie
 
Har inte orkat ta tag i det men nu jävlar :-) Ska fråga min tandkäkare om blekning eftersom hemmablekning uppenbarigen inte fungerar!
 
Vill ha ett bländande leénde - GE MIG!

2013-02-02
20:21:00

Vårjacka- här kommer jag!
Nu när jag kollat in så mycket snygga kläder kom jag på tanken att kolla efter en snygg vårjacka! Det är ju faktiskt dags snart. Har spanat in lite snygga men blev riktigt sugen på denna. Dock har jag hört att de är nätta i storlekarna och jag som inte är så liten precis.....vet att Best of Brands har de så jag får väl åka dit och ta en titt på storlekarna. Har spanat in den flera gånger! 
 
Kanske en grön jacka? Grönt är vårens mode på jackor 2013. Får se och tänka helt enkelt. Allt jag vet är att jag snart måste införskaffa mig en ny vårjacka då jag faktiskt inte har någon...tro det eller ej!
 

2013-02-02
20:11:22

Sponsra?
 Någon som har lust att sponsra mig med denna häst? otroligt fin, skulle inte sitta fel med ett sånt välutbildat sto!
 

2013-02-02
13:44:32

Sorry

Ledsen att det inte blivit så mycket blogginlägg från min del men har haft fullt upp. Igår var jag på födelsedagsfirande i Tullinge var hemma vid 12 tiden och idag var det upp tidigt för att åka på BRUS möte som höll igång i 2 timmar. Nu är jag påväg till Jursta där jag ska ha hand om Uritza. Får se om jag hinner rida något på henne annars blir det en promenad ut i det härliga vår vädret.


2013-02-02
13:39:26

Outfit today
Dagens outift i sommarvärmen som visades bli lite för varmt.... Kom precis hem ifrån stallet för lunchfodring.
Turkos stickad tröja- HM
Vit tröja med glitterkrage- HM
Gröna byxor- Vila
Primeboots
Boomerang Jacka
 
 

2013-02-02
10:41:00

Gårdagen i bilder!
Pirazzi njuter av kli på halsen!
Underbart väder!
Promenad i halkan! 

2013-02-02
10:33:46

YOLO
Man kan ju tolka det där olika med you only live once. Vissa lever verkligen in för det där. Inte riktigt så är det för mig men jag brukar tänka på det när det gäller vissa saker. Om shopping gör mig lycklig ser jag inte någon anledning till att inte göra det. Lever man bara en gång kan man väl få passa på?

Skolarbetet har jag skjutit åt sidan för jag inte tycker det är kul, ja man lever ju bara en gång och man vet inte hur länge man lever för den delen heller.Det är sådan press på allting. Tycker det är otroligt med de som verkligen satsar på sina skolår och verkligen satsar på att kunna bli det man vill i framtiden- önskar jag hade haft lika lätt för det och skippa några stalltimmar och istället bli klart med arbeten. Alla är olika och det är inget man får glömma.
 
När jag är ledsen eller deppig är det skönt att åka och shoppa lite. Tyvärr har jag väl insett nu efter 3 år att det mesta pengar jag haft tillgång till som egna har gått till shopping inom hästarna. Har inte köpt saker till mig heller, har verkligen lagt allt på schabrak osv. För något år sedan insåg jag hur roligt det var att shoppa stallkläder till mig själv. Något som nu ändrats till att istället vilja satsa på vardagens kläder.  Vill inte änns tänka på hur många tusen jag lagt ner på hästprylar. Om jag räknar på halva mitt barnbidrag/månad blir det ca 19 000. Jag vet tyvärr att det varierat väldigt mycket. Fördelen är väl att jag inte har något att köpa nu. Känner mig rätt mätt på hästprylar och tycker knappt det är roligt att köpa ridkläder till mig själv. Tappat suget, tur det kanske.
 
Man ska inte skita i skolan och inte heller tröstshoppa för att man känner sig lyckligare. För stunden kanske men inte i framtiden. Kan stolt berätta att jag faktiskt tänker sälja massor utav mina hästprylar. Schabrak, täcken, grimmor och allt skit jag har. Har alltid varit emot att göra mig av med det då jag gärna vill ha kvar allt men när man märker att man inte änns kan öppna skåpet utan att allt rasar ut börjar man nog inse lite grann. Glad över det.
 
I stallet har jag fullproppat skåp, många schabrak på sadelhängaren, ännu fler schabrak på loftet. Flera ikeakassar och lådor med saker. Behövt hänga extra krokar för att få plats. En friggebod hemma full med svarta kassar med nytvättade täcken osv. Under min ballkong är det fullt med lådor och påsar. Utanför min dörr har jag två stora lådor med massor. Inte ovanligt att man tittar under sängen och inser att man har massa nya prylar man inte hunnit använda. 
 

2013-02-01
22:54:00

8 saker om mig som ni kanske inte visste?
Jag är livrädd för möss och råttor men skulle nog bli lika rädd för ett marsvin om det levde fritt.
 
Jag brukade alltid sova med radio förut när jag bodde i mitt rum.
 
Jag äter frukost framför vakna med nrj varje morgon, dvs de dagar jag hinner äta frukost.
 
Jag är livrädd för sjögräs/alger. Kan inte bada då och jag brukar få panik när jag väl är i vattnet.
 
Jag inbillar mig mycket och skrämmer upp mig själv i mörkret.
 
Jag är en väldigt stressad person men jag visar inte det alltid för alla och håller det för mig själv. Blir jag sur beror det ofta pga stressen.
 
Jag tröstshoppar ibland........
 
Jag tänker ofta på yolo- you only live once!
 

2013-02-01
22:32:29

shoppinguppdatering!
Det är väldigt ofta jag känner mig shoppingsug. Måste nog säga att hästprylar inte ligger på min prioteringslista just nu precis. Vet massa snyggt jag vill köpa till mig själv. Ska uppdatera min garderob med massa nya kläder och sedan finns det massa saker jag mer eller mindre behöver som jag skulle vilja köpa nu. Ångest för att man inte har ett jobb.....Kunna köpa allt man vill ha osv. 
 
Något jag i alla fall måste priotera just nu är en plånbok. Fick en Tiger of Sweden plånbok men som jag lämnade tillbaka så vi får se vad det blir nu. Tycker den var lite tråkig. Suktar ganska mycket efter en Marc Jacobs eller en Michael kors men vi får se. Kanske det blir en Tiger ändå.
 
Har under dessa hästår lagt ut flera tusen på prylar, spontanshopping och saker jag inte änns behöver egentligen. Nu har jag tappat suget för hästprylar då jag har så otroligt mycket. Mycket roligare att shoppa till sig själv har jag upptäckt ;-)
 
Här är lite smått och gott prylar jag inte tackar nej till.
 
 
 
Michael Kors top
 
Marc by Marc Jacobs klocka! Älskar färgen. Behöver en klocka då jag tröttnat på mina gamla. Har haft en guldfärgad nu och en svart med strass så jag skulle gärna vilja ha en silvrig eller denna roséguld! En klocka är ju något jag skulle behöva! Roséguldiga klockor är så fina!
 
Fina skärp!