jrdressyr.blogg.se

2013-03-31
21:09:53

Fjärilar i magen.

Efter en sväng hos Uritza åkte jag tillbaka till Brs där jag mötte upp Frida som hjälpte mig med att fixa inför imorgon. Jag klippte hovskägg och tvättade hans vita strumpa medan Frida var så snäll och ryktade honom.

Smörjde träns och fixade med schabrak, nummerlappar samt små saker.
I och med att jag har en så sen start imorgon så hinner jag knoppa imorgon på förmiddagen vilket är väldigt skönt, ska även borsta på honom extra mycket imorgon innan starten.

Imorgon är det bara att tuta och kör!


2013-03-31
20:41:22

Att tänka på imorgon under framridningen:

-Rida många snabba övergångar för att få honom kvick för hjälperna. Överraska honom.
- rida några längningar vilka får honom att komma igång.
- riktigt ställa och böja igenom sidorna på honom.


2013-03-31
13:17:15

Check lista

En liten kom ihåg lista för ikväll. Är det något jag glömt?

* kapa hovskägg
* klippa bort svans strå(viktigt)
*smörja träns+sadel
*byta schabrak
* leta efter ny sadelpadd (viktigt)
* bada
* knoppa
* fixa pannbandet glansigt
*sätta på nummerlapp på träns+schabrak.


2013-03-31
10:55:24

Stalltjänst och påväg till Uritza.

Nu sitter jag på tåget mot Uritza. Imorse klev jag och Frida upp halv 5 med ett litet missförstånd. Vi var ute vid stallet redan 5.15 och påbörjade stalltjänsten vid 9 var vi klara. Var väldigt skönt att sätta sig i smedjan och käka lite frukost innan det var dags att åka vidare mot nästa stall.

Jag är framme ca 12 på Jursta där jag endast hinner mocka och fixa höpåsar innan jag måste skynda mig tillbaka till bussen som ska ta mig tillbaka till Hågelby.

Hör av mig senare igen!


2013-03-30
13:31:04

Varför rider jag så dåligt för?

Idag red jag trots allt dressyrkursen vilket var tur. Nick var lika stel som en stålpinne. Det vart inte bättre av att jag inte kunde rida i mina Cavallo stövlar då de är på tok för stora vid hälen och jag får ingen bra känsla i dem då de är väldigt styva vilket gör att det känns som om att jag inte kommer åt honom. Det är nog bara att jag måste vänja mig. Jag vart i alla fall slarvig och okoncentrerad när Jag fick inte igenom ställningen och när jag inte hade bogarna med mig. Nä idag red jag för jäkla dåligt, får ladda om till på Måndag helt enkelt.



2013-03-29
20:26:36

Låååååångfredag

Långfredag i all ära men idag var en väääldigt lång fredag.

Var även på Enskede Ridskola 500m ifrån där jag bor och fotade på deras regionala st.george dressyr. Satt där i två timmar och hackade tänder innan klockan visade att jag behövde gå hem.

Imorgon ska jag upp relativt tidigt och åka ut till stallet för att trimma en sista gång på nick innan tävlingen, därefter ut till Uritza och rida igenom programmet för att sedan åka hem käka lite "påskmiddag" kanske få något litet påskägg för att sedan åka och sova över hos Frida.


Ni får ett smakprov på dagens bilder.


2013-03-29
12:54:44

Red i

Det vart dressyrsadeln trots allt och en uteritt på ca 1 timme i solen vilket var väldigt mysigt.
Fixade allt i stallet och är nu påväg hemåt igen. Senare idag ska jag gå till Enskede Ridskola och kolla på msv:B samt st.george dressyr, kul!

Men först hem och göra lite lunch samt städa. Mina tidigare planer blev inställda.

Ni får en gammal bild på mig och La Venza från i Juni på mälarhöjden.
Herregud vad sned jag var, man ser ur jag drar upp högeraxel...


2013-03-29
09:27:25

Dagens I- landsproblem.

Ska jag rida i dressyrsadeln eller hoppsadeln?

Jag ska nämligen rida ut en "dressyr"sväng nu på förmiddagen i solen men kan inte bestämma mig vad som är skönast att rida i för sadel.

Hoppsadeln är jag mer följsam i om hon skulle hoppa till eller bli rädd speciellt i lättsits.

I Dressyrsadeln kommer jag åt henne mer och får ut mer av ridturen.

Jobbigt läge det här...


2013-03-28
22:17:02

Tam bur

Imorse fick jag ett sms där jag blev frågad om jag ville rida Tambur idag och självklart ville jag det.

Åkte mycket riktigt ut till Botkyrka efter praktiken där jag fixade betforn och började göra i ordning lille buras.
Jag därefter ner till ridhuset där jag började skritta samt trava fram. Red i ca 1,5 timme dock med mycket skritt för att få honom rakriktad och lösgjord. Hans galopp är nog den bästa gångarten rnlogt mig eller så är det nog bara så att jag lärt mig rida i galopp vilket jag haft problem med förut.

Tambur är nog den absolut svåraste hästen jag någonsin suttit på men ändå den roligaste, förstår inte hur Mickis får det att se så enkelt ut!


2013-03-28
15:31:34

Till Emilia

Självklart kan jag göra det! Jag är dock inget proffs men kan ju förklara vad jag gör :)

Vad vill du veta? :)


2013-03-28
14:51:25

Praktik

Påväg från praktiken just nu, idag har varit en bra dag. Började dagen som vanligt med att fodra, utsläpp och mockning. Därefter fixade hos Uritza som jag är hästvakt till under helgen samt gjorde ordning henne för ridning. Red fram henne åt Anna som skulle rida till henne lite inför helgen åt mig.

Därefter har jag bara sprungit runt och gjort i ordning massa hästar innan det var dags att åka vidare mot nästa äventyr.


2013-03-27
21:33:26

Onsdagens aktiviteter

Onsdagen har bjudit på special dressyr på Farsta där jag red på Svarten som vanligt, vi red för Nina Bengtsson.

Nina var riktigt bra och rolig att rida för och jag skulle definitivt vilja rida på henne igen dock på en annan häst.

Idag var Svarten motsträvig och stel som en pinne speciellt i traven. Jag har ett riktigt stort problem så fort jag sätter mig på Svarten blir jag som en robot i armarna och drar händerna bakåt i stället för att lätta framåt vilket blir ett stort problem då jag genom att backa händerna försöker få honom kortare då det känns som om att han inte är lösgjord och eftergiven. Det eftersom Svarten är en häst som har kort hals och är väldigt kompakt vilket gör att det blir svårt när han blir lösgjord och eftergiven.

I galoppen idag kändes han klockren speciellt i hans och mitt svåra vänstervarv där jag kunde göra överstrykning på överstrykning där han bibehöll form och tempo.

Måste trots allt tänka på att jag inte ridit på Svarten på 2 veckor, det är första gången Nina såg honom och mig vilket gör att hon inte vet vad hon ska göra för upplägg för min del - vad jag behöver träna på, på just Svarten.

Förhoppningsvis kommer bilder på mig och Svartis!

Annars åkte jag till skolan och var på den längsta 2 timmars lektionen någonsin för att sedan åka ut till Saltsjöbaden- pappa och ta hand om posten.


2013-03-27
21:15:55

Tisdagens två ridpass

Mrbean:

Tisdagens första pass blev på bästa Bönan vilket var väldigt kul då jag inte ridit honom på så himla länge. I början kändes det väldigt bra men han är ju så himla sned speciellt i vänster när han skjuter ut bogen, så fort man kommer åt vänster bog och försöker forma och böja igenom så kommer protesterna då han inte vill forma sig i bålen till vänster samt skjuta på med vänsterbak.

Gitano Z:

Hade inga hästar att välja på som jag var riktigt sugen på att rida. Vilket resulterade i Gitano. Det gick egentligen ganska bra dock tycker jag att han är så seg så jag sitter och "över rider" med sätet för att få fram honom vilket resulterar i att han står emot i ryggen ännu mer. Kommer knappt ihåg vad vi gjorde under lektionen då jag hade så ont i huvudet och mådde illa samt att jag kände mig ganska missnöjd.
Har ett riktigt sug på att hoppa Gitano, kanske ska satsa på hoppningen istället?


2013-03-27
21:00:31

Veckans planering

Måste nästan skriva upp allt som ska göras denna vecka för att komma ihåg allt, är lite full planerad känns det som men det är tur att det är lov sen!

Måndag: gymma, skola, rida- gjort

Tisdag: rida, rida-gjort

Onsdag: rida för Nina Bengtsson, skola,Saltsjöbaden-gjort

Torsdag: praktik, hästvakt, prov i skolan, gymma

Fredag: hästvakt, hästskötare tävling, gymma, kanske dressyrkurs

Lördag: hästvakt och dressyrkur stroligtvis, hööks inför skaffa nya sporrar samt snoddar.

Söndag: stalltjänst (?), hästvakt, tävlingsfix Nick.


2013-03-27
20:04:41

Nick 25/3


2013-03-27
20:04:34

25/3 förvändgalopp övning Nick


2013-03-27
20:04:17

25/3 trav Nick


2013-03-27
19:59:04

Filmer från måndagens dressyrspecial.
 
 
 
 
 
 
 
Som man ser på filmerna drar han ur mig ur sadeln när han tycker det blir jobbigt att korta upp sig. 
Stundtals bra känsla när han går på framåt, den förvända kändes relativt bra när det är balanserat, skulle egentligen vilja att Alan kommer upp ytterligare i formen och sätter sig på baken. 

2013-03-25
16:49:38

Måndag än så länge...

Har slängt i mig lite middag innan det snart är dags att åka till stallet för lite dressyrspecial. Vill ju kunna prestera på max och det gör jag med mat i magen!

Imorse var jag i allafall iväg och tränade innan skolan. Endast 40 min på löpbandet innan jag vart tvungen att skynda mig till duschen osv.

Åkte sedan till hornstull där jag skulle möta upp klassen för att gå på något bibliotek.

Blir troligtvis denna prinsen ikväll!


2013-03-23
23:05:30

Blää ångest!

Idag har jag nämligen grisat mig som bara den vilket ger mig sådan ångest, vilket är tur på sätt och vis då det verkligen får mig att vilja förändra något. Varför åt jag de där kakorna frågar jag mig själv? Nä nu är det verkligen dags att jag skärper mig för jag vill se resultat av träningen vilket jag inte kommer göra om jag fortsätter på detta sätt.

För framgång krävs det uppoffringar och från och med imorgon är det dags att börja.


2013-03-23
13:17:33

Så himla skönt med helg

Även fast det är helg stod klockan på ringning för att jag ska hinna med allt som skulle göras idag.

Imorse slängde jag i mig lite frukost- havregrynsgröt med banan, jordgubbar, kanel och jordnötssmör = himmelskt.
Tog mig sedan till gymmet när det precis öppnat och sprang på löpbandet i 10 min som uppvärmning och sedan crosstrainer i 45 min innan det var dags att skynda sig hem och duscha samt få i sig lite lunch. Nu sitter jag på bussen ut till stallet där det vid två är dags för brusmöte och förhoppningsvis lite fotografering på hästarna om de är ute.

Efter mötet ska jag försöka skynda mig hem så gott det går. Hemma ska det bakas och firas morbror.

Bästa laget på gymkhanan med skolan!


2013-03-22
08:41:00

Hjälp!

Är det någon som har koll på sporrar och liknande?

Jag behöver nämligen nya sporrar- häst sporrar som är längre och tyngre så att jag får bättre effekt då Nick knappt märker av mina nuvarande ponnysporrar.

Jag vet dock inte vad för sporrar... Finns det maxgräns på "hästsporrar" eller liknande?


2013-03-22
08:33:39

Småttingar

Fick en plötslig längtan efter en söt liten kisse.

Visste ni att min katt för drygt 2 år sedan fick 5st kattungar. Den 8e augusti när det var åsk oväder hela natten föddes dem. Så söta, underbara och mysiga!


2013-03-21
21:20:16

Godnatt

Nu är det dags att sova!

Tidigt men så skönt då det imorgon är upp och träna som gäller.

Aj- glömde ju berätta att jag idag blev sparkad. På hand flatan, av Umbra när jag skulle fodra hösilage. Ser att jag är lite svullen men det går nog över snart får jag hoppas!


2013-03-21
19:28:37

Dags att plocka fram kameran från vintervilan.

Jag har ett stort fotosug just nu, vill grabba tag i kameran och åka ut till stallet och fota RS- hästarna i hagen - speciellt Nick. Men får vänta till helgen innan den tanken slår in. Annars är det bara att säga till om det finns någon häst att fota!

Just nu funderar jag över påsklovet, på vad jag ska hitta på och så vidare.


Gammal bild på Fenja som jag fotat när jag var Skötare på henne för ca. 1-2 år sedan!


2013-03-21
17:19:00

Så jäkla laddad!!!

Hittar ni mig i startlistan?

Jag kan faktiskt inte tro att jag ska få starta min första riktiga storhäst tävling efter så kort rid tid på storhäst. Trodde nämligen att jag inte skulle få tävla mer än klubbtävlingar förrän efter kanske fyra år eller så men det tog 8månader, känns otroligt roligt! Kan inte fatta det hehe....


Bästa bönan allsvenskan div.3 maj 2012 Siggesta Gård!


2013-03-21
15:14:34

Lång praktik dag kort

Om man ska sammanfatta en lång praktik dag kort:

*fodra
*ta ut hästar
*mocka
* fodra
* äta lunch
*ta in Bert och Umbra
* Linda Bert
* lasta Umbra
* åka till ett annat ridhus och lastträna Bert med Umbra som sällskap eftersom Bert varit med om en del läskigheter.
* lasta hem hästarna
* mocka ur transport
* ta in och borsta Rolex
*springa till bussen.

Intressant inlägg, jag vet.

Någon som vet förresten om vi - realgymnasiet är lediga eller har halv dag nästa vecka på torsdagen?


2013-03-20
17:14:46

Trött, trött, trött!

Är just nu påväg hem från gymmet, proppfullt idag igen men hann sno ett löpand innan allt var upptaget, helt sjukt hur mycket folk det är där! Men sprang 5,5 km på löpbandet på 35 min så jag är nöjd. Blev en kortis idag eftersom det var så mycket folk men på fredag blir det träning igen fast på ett annat gym tror jag!

Dagens lunch: grovt bröd med "mosad" avokado och lätt kvarg med mango!


2013-03-19
20:26:57

Än en gång så leverera han - kungen.

Så jäkla bäst, idag sprang han som en kung.

Började med att rida fram honom i en något kortare form en vanligt där han skulle ta skänkeln och driva framåt i vändningarna som jag fortsatte med idag.

Efter ett tag la jag upp stigbyglarna och satte mig ned och verkligen jobbade igenom traven . Han skulle svara framåt när jag klämde med låren samt ett lätt tryck med vaden och minska när jag spände magen vilket han svarade på otrolig fint. Man tror det nog inte men han är så jäkla känslig när man kommit igenom den där sega väggen.

Vi red samma övning som igår på dagens lektion med öppna- galoppfattning vilket han gjorde klockrent idag dock fastnar ytterbogen på väggen och jag får inte riktigt med mig den i öppnan vilket gör att han blir väldigt rak.

Så jäkla nöjd med dagens pass - han kom upp med bogarna i en hög form och satte sig på bakkärran och gick framåt i alla vändningar.

Nu börjar jag komma ut ur min svacka och börjar rida igen, känns underbart! Om 2 veckor gör jag min första riktiga start lokalt på Nick, känns lovande!


2013-03-19
13:16:51

Igår var han kung

Igår var Nick kung i ridhuset.

Under helgen hade han vilat i 2 dagar vilket ledde till att jag satt på en pigg Nick och det händer väldigt sällan.

Började med att rida fram honom låg i formen dock inte så lång och låg så att vi skulle göra kullerbyttor framåt vilket Nick är expert på.

Under framtravningen red jag väldigt många vändningar då han är väldigt stel i början av passet och svår att vända eftersom ställning och böjning inte går igenom kroppen. Vändningarna blev väldigt bra efter ett tag då han drev in i dem. I galopparbetet fick jag lova att rida enkla byten först på diagonalerna för att sedan gå in på serpentinerna och göra bytena på medellinjen. Han var super lydig dock blev avsaktningarna inte så bra då det blir några travsteg medan galoppfattningarna blir klockrena.

Efter en liten skrittpaus började vi med att rida öppna- volt- öppna och sedan öppna- volt- sluta för att sedan avsluta övningen med öppna- galoppfattning i öppnan- fortsätta i "galoppöppna" jäkligt svårt då jag gör det mycket mer komplicerat än vad jag behöver. Dock var set väldigt svårt eftersom Nick gör sig spikrak i öppna- fattningen när han egentligen ska gå på 3 spår och vara böjd i bålen.

Vi avslutade med att rida mellantrav på diagonalerna och måste bara säga att Nick kan verkligen sprätta med frambena. Bettan pressade mig verkligen till att sätta mig ner och rida traven i hans trav som är väldigt svår att sitta ned i speciellt i mellan gångarterna.

Avtravningen är dock det som får mig att vilja fortsätta kämpa med Nick, när han har egenbjudning och går i en högre form, sätter sig på bakbenen samt får upp och fram bogarna så sitter det där jäkla steget som jag är ute efter - när han går med schvung och eget driv. Nu gäller det bara att jag kan hitta dit tidigare under passet så att Nick kan bygga muskler i den formen och kondition för att orka gå i det tempot jag ber honom om. Fortsätter det på detta sätt med att jag hittar den traven som jag har i slutet av lektionen fram till sommaren kan vi nog plocka någon placering inne på banan. Bästa underbara Nick!


2013-03-18
16:52:30

Skynda fynda

Ska straxt springa till bussen för att åka och rida, troligtvis på Nick.

Idag har det vart skola hela dagen, hade planerat att åka och träna innan skolan men jag hade sådan huvudvärk att jag var tvungen att hoppa det. Det får bli träning imorgon istället.

Har precis slängt i mig lite middag- uppladdning inför ridningen så jag orkar med och kan ha maximerad fokus på uppgiften. Jag ska försöka hinna blogga ikväll när jag kommer hem.


2013-03-17
12:54:43

Härligt

Första gången på gymmet idag vilket var väldigt skönt och roligt. Dock var det väldigt mycket folk vilket gjorde att det inte gick att köra ordentligt men de första 4 veckorna här ska jag fokusera på konditions träning för att det mesta överflödiga fettet ska försvinna.

Idag körde jag 20 min rodd och 20 min cykling där jag låg på en puls på 170 förutom i uppvärmningen.


Nu ska jag hem och laga lite protein pannkakor!


2013-03-17
09:59:31

Uppladdning

Sitter just nu och njuter av min ugnsbakade havregrynsgröt med päron, hallon och mango, vilket är otroligt gott. Till 11 ska jag åka till gymmet och vad som väntar efter det återstår att se.


2013-03-16
23:00:00

time to get fit
Idag var jag och köpt gymkort vilket betyder att jag äntligen ska bli fit for fight. Jag ska tappa X-antal kilo och få en mer tonad kropp. Jag är mycket medveten om att det lär ta väldigt lång tid men med rätt kost och träning så kommer jag ro i mål inom sinnom tid, önska mig lycka till. 
 
Avslutar mitt onyttig, ohälsosamma liv med att frossa i mig glass och glo igenom step up filmerna - bästa motivations filmerna!!
 
Tumblr_mjp06dagk31rl4qtco1_400_large
 
Vill ni föresten läsa om min kommande resa, upplägg för träning och kost osv.?

2013-03-11
17:01:23

Prioritera

Jag måste verkligen börja prioritera för vad jag vill göra fram till sommaren eftersom jag vill göra så himla mycket så som att rida, träna, vara med kompisar, gå någorlunda ok betyg i skolan.

Men jag har inte all tid i världen att lägga allt fokus på vartenda grej som jag vill göra och engagera mig i det.
Jag har mitt mål i ridningen och det samma gäller träningen men på något sätt måste jag välja vad jag vill lägga fokus på fram till sommaren.

För mig är ridningen väldigt viktig och jag skulle aldrig missa en ridning förutom i nödfall, men de sista veckorna har det blivit lite mycket och jag har tappat gnistan. Jag vill lägga fokus på att träna och komma i någorlunda bra form till slutet av sommaren då jag enligt planer ska utomlands.

Som några vet så hade jag och min familj planerat att köpa häst i slutet av denna sommar men just nu har jag andra saker jag vill göra innan så som att resa och liknande, låter hel knäppt men jag har beslutat att skjuta upp det ännu ett år tills dess att jag går ut skolan.


Ännu ett meningslöst inlägg - behöver bara få ut en massa tankar.

Mina prioriteringar blir nog träningen i vilket fall för det kommer i slutändan gynna mig i ridningen.


2013-03-10
13:51:19

Ointressant och osammanhängade inlägg
Vardagen börjar dra sig tillbaka till sitt vanliga jag, dock denna gång med magkatarr för min del. 
Imåndags började dagen med flytt igen, denna gång tillbaka till enskede. När jag kom hem hade jag så ont i magen att jag absolut inte kunde stå upp. Kunde oturligt nog inte åka och rida. Tisdagen åkte jag till stallet dock med magont men red ändå både morgon och kväll på Pinnen och PG. Onsdagen bjöd på sådan magont att jag inte kunde stå igen vilket blev en förmiddag hemma och prov på eftermiddagen. Torsdagen vart det praktik red ut på en snäll uno och en bockande Rolex, åkte nefter praktiken och träffade min underbara katt. Fredagen vart det skolan och sådana kraftiga magsmärtor att jag bara ville ligga i sängen och sova. Men åkte på brusmötet ändå och sedan hem till pappa. Igår var jag hemma och firade min lillebror som fyllt 12. Och idag behövde jag plugga ikapp så var tvungen att stryka mig från tävlingen vilket inte händer ofta kan jag säga! 
 
Imorgon är det skola igen, ska till vårdcentralen igen på morgonen och sen blir det skola och ridning på kvällen. 
 
 
 
 
Ska försöka komma igång med bloggandet igen, men måste tyvärr prioritera annat först.

2013-03-03
22:56:52

Min värld är upp och ner

Tillbaka inom kort. Mitt liv har rasat.


2013-03-01
21:15:20

Veckan som gått

I måndags: Red jag Nick som vanligt i specialen. Gick inget vidare men jag hittar den där härliga traven i slutet av passen där han bär sig själv och får schwung i steget. Riktig härlig känsla. Utöver ridningen tränade jag och käkade nyttigt. Efter ridningen drog vi till pappas jobb och blev rundvisade på friendsarena!

Tisdags: tränade innan ridningen där jag valde sist fick JumJum. Dock ville en tjej i min ridgrupp byta häst så jag fick Aida. Vingligt kan jag sammanfatta ridpasset men fin och härlig känsla när hon släpper till och springer själv utan man måste sitta och driva hela tiden.

Onsdag: hård träning i gymmet -härligt.

Torsdag: klev upp tidigt och åkte ut till stallet där jag red hoppkurs på Gitano. HoppAde dogleg, kombination och serier som vi i slutade la ihop till en bana som jag hoppade 1,10 på. Trodde aldrig jag skulle hoppa 1.10 bana... Ruskigt kul var det i allafall.

Idag: var jag bjuden på turridning så idag satt jag till islandshäst i 2 timmar- helt OK. Åkte hem och försökte träna men orkade inte efter 4 dagars träning med två pass per dag. Satt på spinning cykeln i 15 min i allafall.

Imorgon: har jag ingen aning om vad jag ska hitta på funderar på att åka och hälsa på pappa på friendsarena.

Söndag: ska jag tydligen tävla min sista Stockholms cup, kanske min sista någonsin... Nick är hästen som jag ska få runt banan i allafall.