jrdressyr.blogg.se

2012-12-31
00:00:00

Vem är jag?
 
Det är en fråga jag ställer mig varje dag men mitt namn är i vilket fall Rebecka Björkendal och jag
går andra årets som Johanna på Realgymnaiset inriktigning Naturbruk- hästhållning. Jag bor för tillfälligt i Enskede men flyttar om någon månad till Åkersberga. 
 
Oturligt nog har jag inte någon egen häst just nu så därför blir det inte lika mycket häst som för Johanna men jag rider ändå väldigt, väldigt mycket för att vara ridskoleryttare. 
 
Jag är en person som anser att träning utanför ridningen gör en till en bättre ryttare så ni kommer troligtvis få läsa en hel del träningsövningar för just oss ryttare utan häst samt hur jag tränar för att bli en bättre ryttare. Jag skriver även för det mest utvärderingar av ridpassen för att få ut det mesta möjliga av dem. 
 
Annars rider jag på Botkyrka Ridsällskap 2 gånger i veckan, en gång i dressyrspecial och en gång på vanlig lektion vilket betyder att det är 3 dressyr lektioner- markarbete- hoppning.  Utöver det rider jag 2-3 gånger med skolan, en vanlig, en special idrott dressyr och det blir ofta en ridtur på världens bästa praktikplats. Utöver det är jag även med på klubbtävlingar så som träningstävlingar, KM, Stockholms cup osv.
Tidigare i våras tävlade jag även allsvenska div. 3 på hoppponnyn Mr. bean där det inte gick så super bra, alltså är jag en fd. ponnyryttare som började rida storhäst i höstas men skönt är det då det är så himla mycket roligare!
 
Mitt absoluta drömmål är att tävla Msv:B innan jag dör annars hoppas jag på att få starta LA innan sommaren. 
 
 
 

2012-12-01
22:10:13

Min shopping i globen hitils :-)
Jag tänkte att jag kunde skriva en liten lista på vad jag köpt och lite bilder men sedan kommer det självklart mer utförligt imorgon hade jag tänkt!
 
Orange Schockemöhleväst!
Kinsland ridhandskar
Swarovskipannband 2-rader SVART
Swarovskipannband 2-rader GULD
Blått strasspannband
Equiline huva bling bling svart
Hv polo ridbyxor
Kingslandridbyxor helskodda
Kingslandtröja
Blåa benlindor
Lila longerlina
Vinterridhandskar
Blått innetäcke 200g med mystyg i manken
Brunt halvhals innetäcke
Transportbenskydd (Börjes) Ingen idé att köpa märkesskydd till henne eftersom hon tar sönder de.
Svarta damasker
Nummelappar
Bruna, Orange och ljusblå benlindor att ha till slit och släng ( Börjes)
Stubben smörjfett

2012-12-01
20:44:44

Vilka är vi?
Johanna Ingemarsson heter jag och jag går andra året i realgymnasiets naturbruksprogram med inriktning häst. Eftersom det är hästinriktning innebär det väldigt mycket häst för min del och jag rider ungefär 10/ridpass vecka så ni kommer få läsa mycket om även andra hästar än La Venza.
 
La Venza är en svensk ridponny, kraftig sådan! Vi har under våra två år tillsammans gått igenom mycket, både lyckliga och jobbiga perioder men allt arbete har gått framåt. Kan inte änns föreställa mig att hon sett ut som hon gjorde i början av vår tid. I bloggen här kommer ni får läsa om mitt vardagsliv tillsammans med hästarna och framförallt mina träningar och tävlingar framåt med La Venza.
 
Tillsammans med Rebecka kommer jag försöka få fram en intressant blogg med mycket utav allt. Detta blir intressant!
 
 

2012-12-01
20:08:48

Vilka är vi?