jrdressyr.blogg.se

2013-01-24
13:08:23

Gamla goda tider!
2012- Ja vilket underbart år i hästväg! Dessa tävlingar som fått munnen att le STORT!
 
Läste precis ett blogginlägg från Maria Ullsten, vår lagledare i Div III, vad glad man blev utav att läsa det. Ska dela med mig lite nu om denna underbara dag!

Solsken sken och himmelen lyste klarblå när lag Årsta Runsten fick sin blåa rosett. Tänk att jag varje år blir lika överrumplad över kraften i naturen, över hur förfärligt det kan vara med iskallt regn och hur härligt det kan bli när solen orkar värma igen. Och vilken tur att våren bestämde sig för att komma just söndagen den 29 april! Sedan i midvintras har Ella tränat lätt C:1s serpentinbågar med skrittövergångar för att kunna vara med i division III och i år debuterade även jag, som lagledare. Fyra ekipage får rida, de tre bästa resultaten räknas. Laget hade sedan länge fyra medlemmar – Emma Ödlund, Tilda Tärnfalk, Mimmi Löfstrand och så Ella – när en av Idas klasskompisar (!) hörde av sig för några veckor sedan och undrade om hon fick vara med. EN sån himla tur, helt enkelt. För på fredagen innan mejlar Emmas mamma Pernilla och säger att hon fått en mysko infektion som gör att hon knappt orkar stå på benen, så hon vet inte om Emma kan komma till start. Och så kvällen innan ringer Mimmis mamma Sussi – oljan rinner rätt igenom deras dragbil, så varken den eller Mimmi kommer kunna starta. Vad är det di säger, ungdomarna? Shit pommes frites! Tack snälla Johanna för att du finns! Inte nog med att hon rycker in på så kort varsel, tack och lov att hon redan var anmäld till förklassen och alltså skulle vara på plats med sin D-ponny LaVenza (en korsning ardenner connemara, god och glad sina 21 år till trots).

Men vilken maraton-dag! Hinner precis se Johanna och LaVenza rida förklassen (som går i Lätt c:2), en jättefin runda som gör att de leder klassen! Personbästa för Johanna ”det har aldrig gått så bra förut” som tyvärr hamnar precis utanför placering. Tilda anländer med föräldrar och sin vackra svarta ponny De Kuiléns Moriêntes som tack och lov kallas Morris. Coolast är Ödlunds, som ju har fem (5) tävlingsponnyer, som vet att dressyrtävlingar tar tiiiid (en klass med 40 ekipage á tio starter per timme, ja det blir fyra timmar . . .) kommer sist men ändå flera timmar innan Emma startar. Jag är ju lagledare och ska bestämma i vilken ordning våra tjejer ska starta, tänker hoppning där det alltid är värst att vara först, så jag sätter Ella som etta. Under dagen inser jag att det är tvärtom i dressyr – Ella startar halv två, Emma halv tre, Johanna halv fyra och stackars Tilda på sin unga ponny inte förrän framåt halv fem. Tackoch lov då att solen skiner och att Ella och jag plockar tusen poäng av sorten som kommer att ge oss varsin stjärna i himlen – hon har nämligen bakat tillräckligt med kärleksmums för att ryttare sam medföljande ponnyföräldrar och kompisar ska kunna äta sig nära nog mätta på de läckra små rutorna och jag har packat ner dem i en burk som jag dessutom har kommit ihåg att ta med mig.

Inte förrän framåt halv sex har sista ekipaget ridit och det står klart att lag Årsta Runsten kniper en av blotttvå placeringar (åtta deltagande lag ger inte fler än så) och att Emma Ödlund (som får sin lilla kaka att gå som en klocka) dessutom vinner individuellt på b-ponny, Johanna blir femma på La Vanca – hon skräller alltså till med TVÅ personbästa resultat på samma dag och blir bäst i laget med 65 procent – och Tilda (som gör en superrunda med det där riktiga dressyr-knycket i höfterna) sexa och den vackra Morris får en vit rosett. Och Ella, ja hon kan inte tro att det är sant att hon faktiskt tillhör dem som i dag ska få rosett och plakett.

Men stort grattis alla som var med och red och supportade. Och så särskilt tack till super-ponnymamman Pernilla som hasade ur säng till ännu en tävling. Och till Johanna, som överträffade sig själv just den här dagen!

ars-lag-divIII

Det har varit ponnyallsvenskan Div-III och ÅrstaRunstenstjejerna höll fanan högt :)
Laget slutade på en fin andra placering och tre av fyra placeringar individuellt:

Emma Ödlund på B-ponnyn Chrisby vann sin kateogri på 63,333%
Johanna Ingmarsson på D-ponnyn LaVenza placerade sig 5:a på 65,185%
Tilda Tärnfalk på D-ponnyn De Kullen´s Moriëntes placerade sig 6:a på 64,815%

Deltog gjorde även Ella Ullsten på B-ponnyn Dip.

Stort Grattis tjejer
Stort tack även till lagledare Maria Ullsten

 

Även fast omgång två inte gick så där jättestrålande för div III-laget i ponnydressyr så hamnade laget på en delad andraplats totalt och är därmed i finalen som går av stapeln på Huvudsta den 27 maj. I laget omgång två red: Emma Ödlund på b-ponnyn Chrisby, Mimmi Löfstrand på d-ponnyn Lillemons Fury, Johanna Ingemarsson på d-ponnyn La Venza och Ella Ullsten på b-ponnyn Dip. Fantastisk lagledare var Maria Ullsten.

lagvinst-huvudsta

Lag Årsta Runsten skrällde ponnyallsvenskan div III och vann finalen på Hufvudsta ridklubb söndag den 27 maj. Laget kom tvåa i första kvalomgången, men efter en sjätte placering i omgång två var det oklart om det skulle räcka till final. Men det gjorde det alltså och i hård konkurrens med många duktiga ekipage från bland annat Sundby ridklubb (som vunnit bägge kvalomgångarna) så red Ella Ullsten på Dip (B), Emma Ödlund på Nexis Izzmer (C), Tilda Tärnfalk på De Kuiléns Moriêntes (D) och Mimmi Löfstrand på Lillemons Fury (D) ihop hela 1709 poäng. Därmed blev laget flera d-ponny längder före tvåan Vällingby ridsällskaps 1674 poäng och hela 51 poäng före ärkerivalerna Sundby.
Laget hejades fram av föräldrar och lagkamraten Johanna Ingemarsson, som slog personbästa med sin d-ponny LaVenza under första kvalomgången. Men som efter lottdragning tyvärr blev den som inte fick plats i finallaget.

Div II i ponnyallsvenskan placerade sig trea idag på Gladö och gick därmed vidare till finalen. Finalen går av stapeln på Runsten den 28 oktober.

 

lag_divII-final

Dom duktiga ponnyryttarna i dressyr lyckades idag kamma hem en tredje plats i Allsvenskan div II -finalen.

Laget bestod denna omgång av: Lovisa Iwanovski på Harmonins Compis, Emma Ödlund på Amigo, Jasmine Nielsen på Sun City och Emma Hagström på Oh so Amazing.
Övriga omgångar har även Johanna Ingemarsson på La Venza, Mimmi Löfstrand på Lillemons Fury och Daniella Prodanovic på Gordon Rouge deltagit. Stort tack även till lagledare Sussie Löfstrand

 


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: